Utbildning

Vi utbildar och förläser för att skapa förståelse och få upp kompetensen bland placerare, utförare och klienter.


Vi kan specialanpassa en föreläsning efter era behov.
Idag finns följande förläningar:

- Innan en placering, Handlar om att förbereda och underlätta placeringen. Att göra rätt från början skapar en bra förutsättning till en lyckad placering.

-Vid placering, Riskbedömning, genomgång av tekniska tillhörigheter för att stoppa spårningsmöjligheter. Hur man stänger av mobiler, datorer, plattors spårningsfunktioner. Genomgång av elektroniska spår så som visakort, ica kort, socialmedier, sjukvård.

-Grundutbildning i de 4 säkerhets elementen.
Teknisk säkerhetHur man stänger hitta och spårningsfunktioner samt hur man skannar av de tekniska tillhörigheterna
Fysisk säkerhet , Rörelse och beteendemönster är nyckel för att inte bli röjda och skapar kontroll och trygghet. Men detta ger oss även möjligheten att alltid vara redo om man röjs. Om man behöver fly så måste man veta vart, när och hur.
Vi går även igenom hur man skannar av områden och hur man upptäcker om man blivit röjd.
-Personsäkerhet, Larm, kameror mm
-Mentalsäkerhet, Hur man skapar ett lugn och man lär sig hantera det stresspåslag som kan komma vid olika situationer. Här jobbar vi med att ge verktyg för hur man tar kontroll över situationen utan att hamna i "krisläge".

-Riskbedömningar, Vad är en riskbedömning och vad är syftet. När gör man en riskbedömning och hur gör man den. Vi går igenom Positiva och negativa risker påverkan. Vi har även olika fall så man får öva praktiskt. 

-Risk och sårbarhetsanlyser, Här går vi en bakgrundskoll på förövaren och dess nätverk, vi kollar på de primära och sekundära sökarna. Vi kartlägger vart i Sverige eller utomlands vart man kan bo och hur man kan röra sig fritt. Detta är en mer fördjupad kurs.

-Heder (Ex vad och hur heders olika kulturer och strukturella strukturer påverkar offrets möjligheter till ett tryggt och fritt liv). Det finns gemensam nämnare inom de olika heders kulturerna så som skam, kontroll och  

-Umgängesstödjare, Här går vi igenom hur man skapar ett tryggt umgänge vid exempelvis barnumgänge när kvinnor och barn är placerade på skyddat boende. Vi går igenom risker med exempelvis transporter, konflikter, lokalanpassade miljöer, visitation av presenter mm.

Så spåras du med Mobilen

Så går spårningen till

Men innan vi går in på hur spårningen används behöver vi förstå hur vi spåras.

– Det finns fem olika sätt att spåra en mobiltelefon: via GPS, IP-adress, mobilnät, accesspunkter för wifi och genom så kallade bluetooth beacons.
Redan här inser vi alla att det inte räcker att stänga av platstjänster då mobiltelefoner är så mycket mer komplexa än så. 
Du måste verkligen kunna detta med hur du stänger av funktioner som gör att man kan bli hittad eller spårad.
Tänk på att ett misstag kan bli förödande.

Vi vet hur och vad du ska stänga av och vi delar gärna med oss då det är av stor vikt.
Bra att veta att det är 2 olika operatörssystem mellan Android och IOS system.
Båda är lätta att lära sig hur man stänger av.


Android:

Gå in på:

Steg 1 Inställningar

Steg 2 Appar

Steg 3 klicka på de 3 prickarna i högra hörnet

Steg 4 Behörighetshanteraren 

Steg 5 Stäng av de som ej ska ha tillgång.

Steg 6 Kontakta oss så berättar vi mer hur ni gör detta och även hur du stänger av andra funktioner. 


"Jag hade blivit röjd 3 gånger sedan träffade jag äntligen kunniga personer som både gick igenom min telefon men även lärde mig  vad och hur jag själv skulle göra."

"Vi bjöd in dem för en föreläsning på vårt team möte, detta var lyckat och vi fick med oss massor med nyttigt material . De kommer nu att träffa barn och unga för att prata om heder och hur man ska tänka kring kommunikation och skydd."